fredag 16 mars 2018

Veckobrev vecka 12

Mån 19/3: Besök av Sassa Buregren. 
Genomgång  av läsläxan  till fredag. Läsläxa c.12 kap 20 "Buenos Aires" sid. 111-116. 

Tis 20/3: Studiedag!

Ons 21/3: Idrott. Glöm inte ombyte skor och handduk


Tors 22/3: 


Fre 23/3: Uppföljning av läsläxan kap 20 och 4:ans
multiplikationstabell.
 




Lite från veckan som gått:

2B har bytt platser i klassrummet. Barnen har också vaccinerat sig. Nytt datum för de som var sjuka är 26/3 på fm.

Skapande skola: 2B har satt upp de Sassa-inspirerade teckningarna i klassrummet. Under torsdagen målade även 2A teckningar där barnens testade på tekniker som Sassa instruerade under sitt besök i torsdags.
På måndag nästa vecka kommer Sassa Buregren till oss igen. Då ska hon visa och berätta hur en bok blir till, dvs från "idé till bild och text". Först gemensamt på morgonen, sedan i mindre grupper under dagen.







SO: Eleverna har lärt sig om Judendomen och har fått visa upp sina kunskaper i en avstämning.

Sv: Just nu är det väldigt spännande i läsläxan Diamantjakten. Hur ska det gå för Asta nu när hon är sjuk och behöver få tag på nallebjörnen Maj-Björn och diamantringen som är någonstans. Ska de hinna till flygplatsen i tid? Eleverna har fortsatt med sitt berättelse-skrivande och tränat på att bearbeta sin text och ge kamratrespons. Några elever har visat upp eller läst upp sina berättelser inför andra. Kul!
 

NO: Vi har tittat närmare på hur en faktatext är uppbyggd utifrån följande begrepp:
 
Rubrik
Klassifikation
Utseende
Boplats
Föda
Ungar
Övrigt

Vi har arbetat utifrån Cirkelmodellen och tillsammans plockat ut nyckelord (stödord) om brunbjörnen och skrivit gemensamma meningar. Därefter har eleverna fått arbeta i par och arbeta på liknande sätt med fakta om igelkotten.
 
 
 
 
 
Matte: Barnen tränar och tränar på multiplikationstabellen vi jobbar med, med mycket bra resultat! Tänk om vi vuxna hade fått arbeta på det här sättet när vi skulle lära oss om hur addition och multiplikation hör ihop, samt de begrepp som hör ihop med arbetsområdet.

Studiebesök: Besökt Kulturskolan och tagit del av deras utbud. Temat på föreställningen var "Pokémon"! Se gärna filmklippet som ligger ute på bloggen.











 
 
 
 
 
 
Nallebjörnen Teddy: Vi har nog lyckats dra en riktig vinstlott i Putte och Siw, som tar med sig vår nallebjörn Teddy runt om i Australien och delger oss hur det är där. Vi skrev ner en massa frågor som de villigt besvarade under veckan, samt skickar bilder till oss då och då.

Ha en härlig helg  
önskar Hamma, Marianne, Victoria och Sofie 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar